PROJUST - Progres în accesul la justiție și toleranță față de aproape! Modulul I din cadrul programului de mentorat.

În perioada Septembrie – Octombrie 2022, mamele și adolscenții din cadrul Centrului Rezidențial pentru Mame și Copii în Dificultate au participat în programul de mentorat desfășurat în proiectul ”PROJUST- Progres în accesul la justiție și toleranță față de aproape!” proiect implementat cu sprijinul Ambasadei Franței în România și al Institutului Francez din România.

Astfel că, în modulul I – Dezvoltare personală al programului de mentorat s-au atins următoarele puncte de interes:

– Imaginea de sine pozitivă și creșterea stimei de sine.

– Ce înseamnă toleranța: iubirea de sine și limitele impuse de noi versus toleranța față de ceilalți și acceptarea diferențelor dintre oameni;

– Cum ne afectează stresul în viața de zi cu zi și tehnici de gestionare a acestuia;

– Pași simpli pentru a fi fericit.

Modulul de dezvoltare personală a ajutat grupul țintă să conștientizeze importanța creșterii stimei de sine precum și faptul că iubirea de sine este factor principal în dezvoltarea nivelul de toleranță față de propria persoană și față de actorii sociali.

Sesiunea de mentorat a fost susținută de psiholog clinician – Irina TIMOFEIOV cu sprijinul managerului de proiect – Florentina Georgiana PLEȘCAN.