”Asistență pentru orfani și copii crescuți doar de mame din UE”

Proiectul ”Asistență pentru orfani și copii crescuți doar de mame din UE”, proiectul de suflet al fundației, a fost finanțat de Asociația Sternstunden din Germania prin Fundația Bavaria-România pentru Asistență Socială în România între anii 2014 – 2020.

Anual, proiectul a urmărit valorizarea şi dezvoltarea personală a 40 de copii, beneficiari ai fundației Hecuba sau din familii aflate la risc social ori cu un părinte plecat la muncă în străinătate.

Copiii au fost implicați în ateliere de teatru și dans, ateliere de educație (educație școlară, educație civică, educație culinară, educație sexuală, cluburi de lectură), ateliere de socializare, recreere, dezvoltare a abilităților de relaționare și inter-relaționare, dar și ateliere de creație plastică (pictură, grafică, pictură decorativă, instalații, creații hand-made). Implicarea și munca copiilor au fost transpuse în piese de teatru, expoziții de creație plastică: pictură și lucrări grafice, instalații, creații din deșeuri reciclate, produse hand-made, care au fost expuse în locuri publice.

Sprijinirea activităților școlare și meditațiile au jucat un rol important pentru creșterea încrederii în propriile forțe, schimbarea atitudinii copiilor față de școală și educație în special. În cadrul programului de tip after-school, echipa proiectului a oferit copiilor sprijin, îndrumare și suport pentru realizarea temelor pentru școală și pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare și a relației cu școala și cadrele didactice.  Pe toată durata de funcționare a after-school-ului, copiii au beneficiat de masa de prânz, asigurată de Hecuba Catering – unitatea de economie socială a fundației.