Impreuna putem construi
un viitor mai bun!

Misiune si obiective

Fundația HECUBA are misiunea de a îmbunătăți situația socio-familială a familiilor monoparentale din medii defavorizate, din Municipiul Iași, de a susține incluziunea socială a familiilor și a tuturor membrilor ei, în spiritul respectării drepturilor familiei, femeii și copilului.

Serviciile oferite de echipa noastră de specialiști urmăresc să crească gradul de integrare socio-profesională și educațională a mamelor singure, să asigure condiții decente de trai pentru mame și copii.

VIZITE MUZEE

1.    Muzeul Universităţii “Al. I. Cuza” Iaşi

Muzeul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi urmăreşte să valorifice dubla sa ascendenţă, conferită de vocaţia academică şi cercetarea arheologică.
Copiii din central rezidential au vizitat spaţiul dedicat civilizaţiei Cucuteni, amenajat într-o manieră modernă. În camera centrală am fost transpuşi în intimitatea domeniului fascinant al cercetărilor arheologice, prin intermediul unei reconstituiri de amploare, care redă diversele stadii ale explorării.
Am vazut celebrele vase cu motivul spiralei, pictate în roşu, negru şi alb, apoi am vizitat sala ocupaţiilor, unde a fost amenajată o locuinţă caracteristică epocii şi sunt expuse diverse unelte şi arme, si am finalizat în sala tezaurului, care găzduieşte exponate cu o valoare inestimabilă, precum podoabe şi obiecte de cult.


2.    Muzeul Unirii

Cu ocazia Sărbatorii Unirii în data de 24 ianuarie copii au mers în vizită la muzeul unirii din Iaşi, unde au ascultat cu interes şi mare plăcere povestea Domnitorului Al. I. Cuza şi povestea unirii, relatată cu farmec de către ghidul care ne-a însoţit.3.    Muzeul de Ştiinţe “Petru Poni – Cernătescu”

În luna septembrie 2012, cu ocazia zilele Ştiinţei, am fost în vizită la muzeul Petru Poni – Cernătescu, unde am descoperit cum s- au făcut  primii paşi în cercetare în fizică şi chimie. După vizită gazdele noastre ne-au invitat la o sesiune de desen, unde fiecare copil şi-a spus propria poveste prin intermediul creionului.

 

VIZITE  MUZEE#1
FA o donatie

Unii dintre noi pot contribui cu experiență și înțelegere, unii dintre noi pot contribui cu timp și suflet, unii dintre noi pot contribui cu fonduri, dar fiecare dintre noi poate schimba ceva în bine.   În anul 2012 38 de familii monoparentale (38 de mame și 57 de copii) au beneficiat de cazare în Centrul Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate sau locuinţe protejate, consiliere psiho-socială, consiliere parentală, informare și îndrumare juridică,  consiliere vocațională și profesională, consiliere financiară, suport educațional și educație pentru sănătate   108 familii monoparentale au beneficiat de serviciile furnizate prin Centrul de Zi pentru Mamă şi Copil HECUBA, în cadrul căruia: 77 de copii au frecventat creșa sau grădinița 20 de mame au beneficiat de ajutor financiar lunar (sub formă de burse) prin sistemul de sponsorizare la distanță din Germania Peste 24 de mame singure aflate în situaţii de criză au fost sprijinite financiar sau material din fondul de urgenţă 85 de mame au beneficiat de consiliere socio-psihologică    

O Fundatie nu vine niciodata singura

finantatori

parteneri