Impreuna putem construi
un viitor mai bun!

Misiune si obiective

Fundația HECUBA are misiunea de a îmbunătăți situația socio-familială a familiilor monoparentale din medii defavorizate, din Municipiul Iași, de a susține incluziunea socială a familiilor și a tuturor membrilor ei, în spiritul respectării drepturilor familiei, femeii și copilului.

Serviciile oferite de echipa noastră de specialiști urmăresc să crească gradul de integrare socio-profesională și educațională a mamelor singure, să asigure condiții decente de trai pentru mame și copii.

VIZITĂ HIPODROM MIROSLAVACu ocazia zilei de 1 iunie 2012, copiii din Centrul Rezidenţial pentru Mame şi Copii Aflaţi în Dificultate, însoţiţi de doi educatori specializaţi şi un voluntar, au fost în vizită la Hipodromul de la Miroslava.


Ajunsi acolo au fost întâmpinaţi de un instructor de echitaţie care a prezentat hipodromul şi i-a însoţit în grajd, unde erau mai multe rase de cai şi ponei, explicând copiilor ce fel de rasă este fiecare cal şi din ce ţară provin. Fascinaţi, copiii au făcut poze cu fiecare cal şi ponei în parte, apoi au mers în curte, unde era amenajat un frumos parc de joacă şi câteva aparate de fitness. Cât timp aceştia s-au jucat în părculeţ şi au servit covrigei şi apă minerală, instructorul de echitaţie a pregătit un cal pentru a plimba fiecare copil.


După terminarea programului de călărie, copiii cu vârsta mai mică şi-au continuat joaca prin curte, iar cei mari s-au distrat făcând poze şi discutând despre experienţa trăită, fiind foarte încântaţi.
 

VIZITĂ HIPODROM MIROSLAVA#1
FA o donatie

Unii dintre noi pot contribui cu experiență și înțelegere, unii dintre noi pot contribui cu timp și suflet, unii dintre noi pot contribui cu fonduri, dar fiecare dintre noi poate schimba ceva în bine.   În anul 2012 38 de familii monoparentale (38 de mame și 57 de copii) au beneficiat de cazare în Centrul Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate sau locuinţe protejate, consiliere psiho-socială, consiliere parentală, informare și îndrumare juridică,  consiliere vocațională și profesională, consiliere financiară, suport educațional și educație pentru sănătate   108 familii monoparentale au beneficiat de serviciile furnizate prin Centrul de Zi pentru Mamă şi Copil HECUBA, în cadrul căruia: 77 de copii au frecventat creșa sau grădinița 20 de mame au beneficiat de ajutor financiar lunar (sub formă de burse) prin sistemul de sponsorizare la distanță din Germania Peste 24 de mame singure aflate în situaţii de criză au fost sprijinite financiar sau material din fondul de urgenţă 85 de mame au beneficiat de consiliere socio-psihologică    

O Fundatie nu vine niciodata singura

finantatori

parteneri