Impreuna putem construi
un viitor mai bun!

Misiune si obiective

Fundația HECUBA are misiunea de a îmbunătăți situația socio-familială a familiilor monoparentale din medii defavorizate, din Municipiul Iași, de a susține incluziunea socială a familiilor și a tuturor membrilor ei, în spiritul respectării drepturilor familiei, femeii și copilului.

Serviciile oferite de echipa noastră de specialiști urmăresc să crească gradul de integrare socio-profesională și educațională a mamelor singure, să asigure condiții decente de trai pentru mame și copii.

VIZITA FINANȚATORILOR GERMANI

 

Pe 26 mai 2013 Fundația HECUBA a primit, la Centrul Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate, vizita delegației germane pentru Ajutor Umanitar al Statului Bavarez în România.

 

Ne-a făcut o mare bucurie reîntâlnirea cu nașele de suflet ale Centrului Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate și grădiniței HECUBA: doamna Barbara Stamm, Președintele Parlamentului Bavarez, Președinte al Consiliului Bavarez de Ajutor pentru Copiii din România și Vicepreședinte al Consiliului Director al fundației, și doamna Beate Blaha, membră în Consiliul Director al fundației. La inițiativa lor și cu implicarea Primăriei Iași și a partenerilor germani, cele două proiecte au crescut de la an la an, ajutând familiile monoparentale să răzbată mai ușor prin viață.

 

Printre oaspeți au fost persoane care au venit să revadă sau să cunoască mamele pe care le susțin financiar de câțiva ani, dar și alte persoane cărora le pasă și doresc să urmeze exemplul celorlalți, ajutând și alte mame singure sprijinite de fundație. Barbara Stamm a apreciat efortul tuturor celor veniți din Germania: „Ei sunt ca şi naşi pentru unele dintre fetele de aici, pe care le-au ajutat direct. Spre marea mea bucurie, naşii şi-au cunoscut acum fetele pe care le ajută”. Întâlnirea mamelor cu nașii a fost deosebit de emoționantă pentru toți, mamele având ocazia să împărtășească cu nașii experiențe, bucurii și amărăciuni, să se mândrească cu micuții lor, și să le mulțumească pentru că le-au fost atât de aproape sufletește.

 

         

 

Mamele și copiii le-au pregătit musafirilor surprize pe măsură. Copiii au pregătit un număr artistic de cântece și poezii în limba română și germană, iar mamele au gătit bucate tradiționale pe care le-au servit împreună la “Masa bucuriei”, așa cum bine a numit-o unul dintre oaspeți. Copiii au primit  cadouri și multe îmbrățișări și, la rândul lor, le-au dăruit musafirilor desene făcute cu mult drag, care sperăm că vor ocupa un loc special în sufletul și-n casa lor.
 

VIZITA FINANȚATORILOR GERMANI#1
FA o donatie

Unii dintre noi pot contribui cu experiență și înțelegere, unii dintre noi pot contribui cu timp și suflet, unii dintre noi pot contribui cu fonduri, dar fiecare dintre noi poate schimba ceva în bine.   În anul 2012 38 de familii monoparentale (38 de mame și 57 de copii) au beneficiat de cazare în Centrul Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate sau locuinţe protejate, consiliere psiho-socială, consiliere parentală, informare și îndrumare juridică,  consiliere vocațională și profesională, consiliere financiară, suport educațional și educație pentru sănătate   108 familii monoparentale au beneficiat de serviciile furnizate prin Centrul de Zi pentru Mamă şi Copil HECUBA, în cadrul căruia: 77 de copii au frecventat creșa sau grădinița 20 de mame au beneficiat de ajutor financiar lunar (sub formă de burse) prin sistemul de sponsorizare la distanță din Germania Peste 24 de mame singure aflate în situaţii de criză au fost sprijinite financiar sau material din fondul de urgenţă 85 de mame au beneficiat de consiliere socio-psihologică    

O Fundatie nu vine niciodata singura

finantatori

parteneri