Impreuna putem construi
un viitor mai bun!

Misiune si obiective

Fundația HECUBA are misiunea de a îmbunătăți situația socio-familială a familiilor monoparentale din medii defavorizate, din Municipiul Iași, de a susține incluziunea socială a familiilor și a tuturor membrilor ei, în spiritul respectării drepturilor familiei, femeii și copilului.

Serviciile oferite de echipa noastră de specialiști urmăresc să crească gradul de integrare socio-profesională și educațională a mamelor singure, să asigure condiții decente de trai pentru mame și copii.

VIZIONARE FILM “PIRAŢII! O BANDĂ DE NEISPRĂVIŢI” -3D

Datorită participării active şi responsabile la efectuarea temelor, sub supravegherea educatorilor specializaţi, în sala de studii, doi dintre copiii mamelor din centru au fost recompensaţi cu o vizită la “Cinema-city Multiplex” pentru a viziona filmul “Piraţii! O bandă de neisprăviţi” împreună cu unul dintre educatori.
 

Înainte de începerea filmului copiii au primit popcorn şi suc, au făcut poze şi s-au instalat cuminţi pe locurile rezervate aşteptând cu mare curiozitate rularea filmului. Pe parcursul difuzării filmului Ilie şi Elena au urmărit cu mare atenţie şi interes derularea evenimentelor, fiind cuceriţi de subiect.
 

Dupa finalizarea filmului educatorul specializat a cerut părerea cu privire la film. Cei doi copii au fost foarte încântaţi că au avut aceasta ocazie spunând că şi-ar mai dori astfel de activităţi deoarece a fost o ieşire din rutină care le-a plăcut foarte mult.
 

Astfel i-am stimulat pentru a participa în continuare cu acelaşi interes la efectuarea temelor în sala de studii.
 

VIZIONARE FILM “PIRAŢII! O BANDĂ DE NEISPRĂVIŢI” -3D#1
FA o donatie

Unii dintre noi pot contribui cu experiență și înțelegere, unii dintre noi pot contribui cu timp și suflet, unii dintre noi pot contribui cu fonduri, dar fiecare dintre noi poate schimba ceva în bine.   În anul 2012 38 de familii monoparentale (38 de mame și 57 de copii) au beneficiat de cazare în Centrul Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate sau locuinţe protejate, consiliere psiho-socială, consiliere parentală, informare și îndrumare juridică,  consiliere vocațională și profesională, consiliere financiară, suport educațional și educație pentru sănătate   108 familii monoparentale au beneficiat de serviciile furnizate prin Centrul de Zi pentru Mamă şi Copil HECUBA, în cadrul căruia: 77 de copii au frecventat creșa sau grădinița 20 de mame au beneficiat de ajutor financiar lunar (sub formă de burse) prin sistemul de sponsorizare la distanță din Germania Peste 24 de mame singure aflate în situaţii de criză au fost sprijinite financiar sau material din fondul de urgenţă 85 de mame au beneficiat de consiliere socio-psihologică    

O Fundatie nu vine niciodata singura

finantatori

parteneri