Impreuna putem construi
un viitor mai bun!

Misiune si obiective

Fundația HECUBA are misiunea de a îmbunătăți situația socio-familială a familiilor monoparentale din medii defavorizate, din Municipiul Iași, de a susține incluziunea socială a familiilor și a tuturor membrilor ei, în spiritul respectării drepturilor familiei, femeii și copilului.

Serviciile oferite de echipa noastră de specialiști urmăresc să crească gradul de integrare socio-profesională și educațională a mamelor singure, să asigure condiții decente de trai pentru mame și copii.

SFINŢII MIHAIL ŞI GAVRIL

 

În data de 8 noiembrie sunt sărbătoriţi toţi cei care poartă numele sfinţilor Mihail şi Gavril; pentru că în centrul rezidențial sunt mai multe mame şi copii care sunt serbaţi, mămicile s-au pregătit în mod special pentru această zi. Astfel, sub directa îndrumare şi coordonare a educatorului specializat, cu două zile înainte au început pregătirile pentru a prepara un tort pe măsură, îmbinând armonios şi educativ plăcutul cu utilul.

 

        În după amiaza zilei de 8 octombrie, în sala mare de festivităţi am organizat o mică petrecere pentru aniversaţii zilei, ocazie cu care, sărbătoriți și ne-sărbătoriți, toată lumea prezentă și-a dezvăluit talentul la dans și sprinteneala picioarelor în concursul de dans la care au participat cu mic și mare.

 

   
 

SFINŢII MIHAIL ŞI GAVRIL#1
FA o donatie

Unii dintre noi pot contribui cu experiență și înțelegere, unii dintre noi pot contribui cu timp și suflet, unii dintre noi pot contribui cu fonduri, dar fiecare dintre noi poate schimba ceva în bine.   În anul 2012 38 de familii monoparentale (38 de mame și 57 de copii) au beneficiat de cazare în Centrul Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate sau locuinţe protejate, consiliere psiho-socială, consiliere parentală, informare și îndrumare juridică,  consiliere vocațională și profesională, consiliere financiară, suport educațional și educație pentru sănătate   108 familii monoparentale au beneficiat de serviciile furnizate prin Centrul de Zi pentru Mamă şi Copil HECUBA, în cadrul căruia: 77 de copii au frecventat creșa sau grădinița 20 de mame au beneficiat de ajutor financiar lunar (sub formă de burse) prin sistemul de sponsorizare la distanță din Germania Peste 24 de mame singure aflate în situaţii de criză au fost sprijinite financiar sau material din fondul de urgenţă 85 de mame au beneficiat de consiliere socio-psihologică    

O Fundatie nu vine niciodata singura

finantatori

parteneri