Impreuna putem construi
un viitor mai bun!

Misiune si obiective

Fundația HECUBA are misiunea de a îmbunătăți situația socio-familială a familiilor monoparentale din medii defavorizate, din Municipiul Iași, de a susține incluziunea socială a familiilor și a tuturor membrilor ei, în spiritul respectării drepturilor familiei, femeii și copilului.

Serviciile oferite de echipa noastră de specialiști urmăresc să crească gradul de integrare socio-profesională și educațională a mamelor singure, să asigure condiții decente de trai pentru mame și copii.

SERBAREA DE CRĂCIUN

Moş Crăciun este bătrân, foarte bătrân... El s-a născut acum multe sute de ani, nimeni nu mai ştie când şi unde anume. Moș Crăciun este probabil cel mai iubit bătrân din întreaga lume, fiind așteptat în fiecare an de milioane de copii care, pe parcursul anului, încearcă să fie cât mai cuminți, ca să fie siguri că vor primi tot ce își doresc.

Asemeni milioanelor de copii de peste tot, și copiii mamelor din centrul rezidențial au scris lui Moş Crăciun… pentru că au fost cuminţi, ascultători şi silitori, moşul a anunţat că va veni…. Şi copiii i-au pregătit cântece şi poezii… şi într-o mirifică seară de decembrie, printre nămeţi şi zurgălăi, a venit…Moş Crăciun!!!

 

 
 

SERBAREA DE CRĂCIUN#1
FA o donatie

Unii dintre noi pot contribui cu experiență și înțelegere, unii dintre noi pot contribui cu timp și suflet, unii dintre noi pot contribui cu fonduri, dar fiecare dintre noi poate schimba ceva în bine.   În anul 2012 38 de familii monoparentale (38 de mame și 57 de copii) au beneficiat de cazare în Centrul Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate sau locuinţe protejate, consiliere psiho-socială, consiliere parentală, informare și îndrumare juridică,  consiliere vocațională și profesională, consiliere financiară, suport educațional și educație pentru sănătate   108 familii monoparentale au beneficiat de serviciile furnizate prin Centrul de Zi pentru Mamă şi Copil HECUBA, în cadrul căruia: 77 de copii au frecventat creșa sau grădinița 20 de mame au beneficiat de ajutor financiar lunar (sub formă de burse) prin sistemul de sponsorizare la distanță din Germania Peste 24 de mame singure aflate în situaţii de criză au fost sprijinite financiar sau material din fondul de urgenţă 85 de mame au beneficiat de consiliere socio-psihologică    

O Fundatie nu vine niciodata singura

finantatori

parteneri