Impreuna putem construi
un viitor mai bun!

Misiune si obiective

Fundația HECUBA are misiunea de a îmbunătăți situația socio-familială a familiilor monoparentale din medii defavorizate, din Municipiul Iași, de a susține incluziunea socială a familiilor și a tuturor membrilor ei, în spiritul respectării drepturilor familiei, femeii și copilului.

Serviciile oferite de echipa noastră de specialiști urmăresc să crească gradul de integrare socio-profesională și educațională a mamelor singure, să asigure condiții decente de trai pentru mame și copii.

8 MARTIE

Luna martie, ca primă lună a primăverii, aduce cu sine şi sărbătoarea dedicată femeilor. Ziua de 8 Martie este recunoscută în întreaga lume ca Ziua Internaţională a Femeii.


După mărţişor, femeile vor primi semne de apreciere sau afecţiune în fiecare din ipostazele vieţii lor: colege, prietene, soţii sau mame. Maternitatea este în special subliniată în această zi, iar cei mici îşi felicită mamele cel mai adesea prin serbări puse în scenă la grădiniţă sau şcoală.


Cu ocazia zilei de 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii, 10 dintre mamele cazate în Centrul Rezidenţial pentru Mame şi Copii Aflaţi în Dificultate au fost invitate de personalul centrului la restaurantul Family Pizza. Mamele au petrecut clipe frumoase şi emoţionante într-o atmosferă plăcută, simţindu-se apreciate de ziua lor, şi uitând pentru câteva ore de greutăţile vieţii de zi cu zi.
 

8 MARTIE#1
FA o donatie

Unii dintre noi pot contribui cu experiență și înțelegere, unii dintre noi pot contribui cu timp și suflet, unii dintre noi pot contribui cu fonduri, dar fiecare dintre noi poate schimba ceva în bine.   În anul 2012 38 de familii monoparentale (38 de mame și 57 de copii) au beneficiat de cazare în Centrul Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate sau locuinţe protejate, consiliere psiho-socială, consiliere parentală, informare și îndrumare juridică,  consiliere vocațională și profesională, consiliere financiară, suport educațional și educație pentru sănătate   108 familii monoparentale au beneficiat de serviciile furnizate prin Centrul de Zi pentru Mamă şi Copil HECUBA, în cadrul căruia: 77 de copii au frecventat creșa sau grădinița 20 de mame au beneficiat de ajutor financiar lunar (sub formă de burse) prin sistemul de sponsorizare la distanță din Germania Peste 24 de mame singure aflate în situaţii de criză au fost sprijinite financiar sau material din fondul de urgenţă 85 de mame au beneficiat de consiliere socio-psihologică    

O Fundatie nu vine niciodata singura

finantatori

parteneri